Bergen
Bergen, Viking land, Norway

Bergen, Viking land, Norway

Turiști, enorm de mulți sunt și aici. Nordici. Am auzit și două vorbe în germană, franceză și spaniolă, dar e o nimica toată. Un loc unde aseară când am ajuns era bine cu o geacă, acum ți-e cald în tricou! Pe cât bate vântul, pe atât e de puternic soarele!

Mă opresc să fotografiez cea mai renumită străduță de aici, cu ale ei căsuțe colorate!

 

Și încetișor, pe prima la stânga ajungi în următorul cartier rezidențial. Parcă visez cu ochii deschiși la casa mult dorită.

Aeroportul primește nota 10, foarte bine organizat. Prima dată când văd asta, loc special de unde poți lua apă foarte bună, gratuit. Parcă mai era unul în Luton, dar ultima dată când am fost nu am mai găsit nimic. Pe urmă, în transportul spre oraș, șoferul autobuzului ne-a explicat tot și în engleză.

Oameni blonzi, înalți, zâmbăreți și frumoși.

În dreapta mea, o copilă franțuzoaică, scrie și ea ceva, poate tot un blog. În stânga, un cuplu, mai de vârsta bunicilor, povestește la telefon cu fata lor. Îi admir cum sunt de fericiți și încântați de loc, apoi îi aud, -să mergem spre căsuțe!- Ea se ridică și începe să împingă scaunul. Atunci am văzut că îi lipsea un picior, are proteză. Acum, mi-a blocat priveliștea un domn, la vreo 50 ani, fotografiind profesionist portul.

Dacă nu vrei să iei tramul ca și mine, sau vrei, oricum, poți urca încet printre case. Așa vei înțelege în primul rând cum se mențin ei atât de în formă. Toți aleargă!

 

Stăm la o cafea? E terasa omului, știu, dar cât e de frumoasă și primitoare! Toate cele pe care le ador în SUA, fascinante! Aș vrea una, dar nu aici.

Prea sănătos pentru mine în Norvegia. Că tot aduc vorba, la supermarket e acceptabil, aș spune, mai ieftin decât în UK. Multe smoothies, iaurturi, fructe, legume și vietăți acvatice pentru gătit. Puține dulciuri.

Poftă bună!

Un oraș al turiștilor și cred, studenților și elevilor, toți se bucură de primbarea de luni seara.

 

O observație de la care nu mă pot abține oare de ce au gene false fetele?

 

Și oameni de culoare mulți, mi-e ciudat să-i văd aici, complet alt mediu de viață decât cel cu care sunt obișnuită.

Am urcat treptele bisericii, am bătut orașul în lung și-n lat și m-am pierdut pe străduțe până sus pe deal. Bergen e unul din cele mai mari orașe din Norvegia dar în câteva ore ești gata, ai văzut tot.

 

Oamenii de vârsta a 3-a par să se bucure mult de priveliște, eu plec, mă păstrez pentru Trolltunga și Kjerag ! Norvegia, see you next year! Well, dacă nu-mi schimb planurile foarte fixe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *