Europe
From Abu Dhabi to the world, Reykjavik, Iceland

From Abu Dhabi to the world, Reykjavik, Iceland

 

Mă bazez pe tine că la cât ai călătorit … don’t.

Să spun și de ce.

Singură, am grija mea, planurile, totul bine pus în timp și spațiu, că vreau să revin întreagă acasă. Când apare cineva, se-ntoarce pagina, îmi place dacă-mi poartă de grijă și pot să mă organizez după el. De trebuie și să mă-ngrijesc de o persoană, well, data viitoare nu mai mergem. Da, egoistă iar. Așa am luat și ultima înghițitură de apă fără să-l întreb măcar de vrea. Citez, “cu tine moare omul pe o insula pustie”. Nu-l contrazic.

Bună! Încântată de cunoștiință! Cum să nu sari din scaunul avinului când zărești de pe geam, bucățele de geață pierdute în ocean apoi norișorii de puf?

De ce Islanda? Pentru că am vrut New York și Alaska dar m-am trezit într-o dimineață că vreau să merg undeva cu cineva.

That happens when my brain is on leave. My heart takes over. Și dintr-o dată vreau să împart anumite momente cu o persoană specială.

Revenind. Dar cum nu oricine vine peste noapte în SUA, am explorat alte posibilități. S-a și întâmplat să văd pe instagram, la ai mei călători, tot vizite în acest paradis pierdut și m-am declarat convinsă. Și pe el l-am convins și mai ușor:

nu ai vreo 4 zile libere in sept? sa mergem in iceland? 😀 mi-a trecut acum gandul prin minte, ca din londra ai preturi ok

Andreea! De ce mi faci una ca asta?!  Chiar povesteam cu cnv ieri cat m as duce in islanda sa vad northern lights

Nu dăm tot din casă acum.

Trebuie să recunosc, nu-s un fan al apei. Prima întrebare. Cât de adâncă e? Mă raportez constant la a lui înălțime, deci puțin, stau și pe vârfuri.

Nu știu cum fac bine la ten apele astea, că al meu e un dezastru acum. Bine, ciocolata e de vină, dar încerc și eu să numesc vinovați. Scump să intri la Blue Lagoon, 50 euro/persoană, dar încă din parcare te-ai convins cât merită!

Copilul, cum zâmbește.

Ș-un pustiu; bălți cu apă turquoise din care ies aburi; deasupra ta, curcubeul.

Ai intrat, 3 blonzi aproape identici la casa de bilete. Aveam rezervarea la 8AM dar mulțumită zborului meu întarziat cu numai 8h(never even gonna fly with them again), am ajuns puțin după 9. Dar nu au fost probleme.

Atâtea femei dezbrăcate într-un loc nu am văzut veci. De vestiar spun. Nu vă faceți idei.

 

Reykjavik.

Ne-am oprit lângă biserica acordeon. Nu i-a placut, pe mine m-a câștigat cu forma deosebită. Dar ceva de ce ne-am bucurat ziua întreagă, un curcubeu la fiecare oră. O vreme fenomenală în țara asta! Ba se scutură norii, ba apare soarele și așa vedem curcubeu semicerc.

Cum să nu urcăm în turn? Așa ne și orientam încotro ne e plimbarea. Nu pe principală, e mai colorată cea paralelă. Și-acum opriri din ușă-n ușă, dacă încă nu mă urăște, fetelor, e de ținut de el!

Au câteva magazine cu lucruri din lână sau diverse suveniruri. Și biciclete, în mijloc de drum, ce limitează zona pietonală.

Am descoperit o expoziție de fotografie pe una din străduțe! Cum să nu mă bucur cînd văd așa frumusețe?!

Portul e micuț, mă duce cu gândul la un pier din New York, n-am idee de ce.

Cine știa că aici se gasește muzeul penisurilor, singurul din lume. Serios, de ce aș merge?!

Am rătăcit până le-am descoperit întreg centrul. Găsit-am grafitti pe alocuri.

Și înainte de plecare o waffle, USA, cu sirop de arțar, delicioasă! De la o căsuță, peste drum de biserică.

Cerul e și el de poveste, pare desenat la asfințit!

Casă dulce casă! Somn bun acum. Aș spune că i-am lăsat un colț de pătură și lui, dar gazda a fost draguță și ne-a dat una de fiecare.

Să laud berea? Eh, tot bere e, în orice colț de lume. Pizza yammy totuși!

M-au cucerit decorațiunile doamnei de aici. Dar semnul de la toaletă știe el ce știe! Nu?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *